Rekonstrukcija dizala za efikasnost i unaprjeđenje

Rekonstrukcija dizala kako bi se unaprijedio sustav dizala za dugoročnu pouzdanost 

Rekonstrukcija dizalice i dizala, pregled dizalica bio djelomičan ili potpun neophodan je za nesmetan i siguran nastavak rada s dizalima i dizalicama i pospješuje njihovu efikasnost. Servisom i rekonstrukcijom dizala i dizalica obnaša se nadogradnja dizalice u skladu s potrebama i suvremenim rješenjima.

Najbolji način da se dizalica ili dizalo nesmetano nastavi koristiti odnosi se na temeljitu i iscrpnu rekonstrukciju dizalice i dizala koji se zatim prilagođava konkretnim potrebama i budžetu korisnika i kupca u zadanom vremenu, ovisno o tome što kupci žele i mogu sebi priuštitii. Za svačiju sigurnost, estetski komfor i tehnološku učinkovitost, a da ne govorimo o kritičnoj važnosti energetske učinkovitosti, dizalice i kranovi moraju se rekonstruirati svakih nekoliko godina kako bi u svakom trenutku bili u izvrsnom operativnom, funkcionalnom i optimalnom stanju.

Tajna leži u optimalnosti rekonstrukcije kako bi dizalo nesmetano moglo nastaviti sa svojim predviđenim radom i funkcijama. Važno je ponuditi servis dizala i ugraditi sustav za pozivanje servisa u slučaju kvara kako bi rekonstrukcija dizala bila učinkovita, isplativa, opravdana u smislu uloženog novca i krajnje sigurna, pogotovo kada dolazi do odgovornosti u skladu s traženim novim pravilima.

Cilj rekonstrukcije dizala i pregled dizalica je osigurati dugoročnu sigurnost svih koji su pogođeni i uključeni u stambeno pitanje, a to su korisnici, stanari i zaposlenici.

Osim u estetske svrhe,bitno je  dizalu ili dizalicii vratiti funkcionalnost kako bi uvijek bila u tijeku s vremenom i ne zapela u prošlosti. Rekonstrukcija dizala ne rješava samo probleme koji su korisnicima najvidljiviji.

Kako bi svi korisnici nakon rekonstrukcije imali maksimalnu korist od dizalice, potrebno je ažurirati kompletnu električnu instalaciju i modificirati sigurnosne komponente prema najnovijim standardima tekuće godine. Estetska i strojna rekonstrukcija dizalice je investicija u opremu koja će olakšati život korisnika, iako nije uvijek jeftina, odnosno vjerojatno je ponekada malo skuplja alternativa.

rekonstrukcija dizala

Pregled dizalica za optimalnost korištenja


Dizalice su dijelovi stroja s malom tolerancijom na trošenje i vidljive nedostatke tokom dugog korištenja  zbog ogromne težine koju mogu podići. Pregled dizalice i prateće opreme moraju obaviti kvalificirani stručnjaci, a rezultati se moraju transparentno koristiti u korist unapređenja i sigurnosti. To omogućuje brzo prepoznavanje i otklanjanje nedostataka kada ugrožavaju sigurnost i posljedično rezultiraju značajnim financijskim gubicima.

Dizalice, koje spadaju u kategoriju opreme za dizanje i transport, koriste se samo za podizanje predmeta. Dizalice moraju uvijek biti u najboljem mogućem stanju kako bi zadovoljile sigurnosne zahtjeve kada se koriste za podizanje, transport ili prijenos opreme, predmeta i slično. Pregled i servis dizalica stoga može dati naznaku potencijalnih budućih usluga za olakšavanje budućeg rada i korištenja.

Obično se moraju pregledati tri glavne komponente dizalice. Prvi dio, veliko, teško tijelo, povezano je s zemaljskom dizalicom. Ruka koja rasteže tijelo je druga komponenta, a čelično uže koje spaja tijelo, ruku i čelično uže je treća. Dizalice koje mogu podizati vrlo teške terete trebale bi biti podvrgnute čestim pregledima kako bi se spriječile nesreće i neugodne okolnosti.

 

Dizalicu je potrebno često servisirati kako bi se zaštitili radnici i proračun za nepredviđene troškove tijekom rada. Osim toga, potrebne su dnevne inspekcije ključnih komponenti dizalice, kuka i užadi. Ključno je potvrditi da je dizalica prošla svoje rutinske preglede nakon nesreće ili nezgode jer je to propisano zakonom.

 

Financijska i osobna sigurnost zaposlenika tvrtke uvijek je u potpunosti odgovornost vlasnika tvrtke. Pregled odnosno servis dizalica je obavezan za profesionalno poslovanje, a služi i kao preventiva u slučaju da nešto nepredvidivo pođe po zlu i izazove brojne neugodne probleme.

Servis dizalica za kontinuiranu profesionalnost uključenih korisnika


Popravak i zamjena rezervnih dijelova uključeni su u servis dizalica, kao i popravak matica, sajli, pneumatskih klipova, hidrauličkih pumpi, klipova i dizalica. Osim toga, pružaju se usluge iz područja mehanike, elektronike, hidraulike i pneumatike.

Kada je riječ o klijentima, pružateljima usluga, zaposlenicima i zadovoljstvu kupaca nakon servisiranja dizalica, unosan i profesionalan posao uvijek mora nuditi sve oblike usluga održavanja i popravaka dizalica uz servisiranje dizalica. Industrija dizalica osigurava održavanje svih dizalica, uključujući one koje se koriste u automehaničarskim radionicama.

pregled dizalica

Budući da jamstvo zahtijeva sigurnost tijekom svih postupaka, također je ključno osigurati da servis dizalice ima kontaktnu točku za sve malo nevjerojatne slučajnosti koje su nepredviđene i zahtijevaju brzu reakciju i inovativno rješenje za dosljedno učinkovito servisiranje.

Uz rješavanje korijena problema, usluga dizalice trebala bi uključivati pripremu za sve potencijalne sigurnosne probleme na radnom mjestu.

Kako bi se osigurala potpuna sigurnost na radu, sigurnost tijekom servisiranja prije povratka na posao te sigurnost pri rukovanju istim alatima kao što su dizalice koje se pomno analiziraju tijekom servisiranja, potrebno je inzistirati na dugogodišnjem iskustvu tehničara koji vrši usluge servisa dizalica.  Servis dizalica dokaz je profesionalnosti i ulijeva povjerenje svih uključenih korisnika.

Servis dizalica neophodan je za ispravan nastavak poslovanja.